Pentagon: Ne deluje da Rusi gađaju islamiste

Izvor: Blic, 30.Sep.2015, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon: Ne deluje da Rusi gađaju islamiste

Bela kuća danas je saopštila da je previše rano reći šta su ruski avioni gađali u Siriji i da američko ministarstvo odbrane razmatra vojnu aktivnost Rusije u toj zemlji, da bi utvrdilo koji su njihovi ciljevi.

Portparol Bele kuće Džoš Ernest naveo je da je prerano da SAD budu sigurne koji su ciljevi bili, zbog suprotstavljenih izveštaja da li ruski vazdušni udari imaju za cilj pružanje podrške sirijskom predsedniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bašaru al Asadu ili je meta bila Islamska država (IS).

- Ministarstvo odbrane očigledno razmatra trenutne ruske vojne aktivnosti u Siriji - rekao je Ernest novinarima, prenela je agencija Rojters.

 Američki sekretar odbrane Eš Karter naveo je da su ruski avioni gađali oblasti na kojima najverovatnije nema islamista.

On je na konferenciji za novinare naveo da je ovakav pristup Rusije osuđen na propast i da će samo produbiti građanski rat u Siriji.

Eš, međutim, nije hteo da iznosi detalje o današnji napadim ruskih aviona i nije mogao da potvrdi da li je u napadima bilo civilnih žrtava.

On je naveo da će Amerika neometano nastaviti svoje vazdušne operacije u Siriji

Ranije je zvaničnik američkog ministarstva odbrane izjavio da su ruski avioni na meti imali sirijske opozicione snage, a ne džihadiste IS, kako je Moskva to najavila, dodaje AFP.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.