Pentagon: Avion koalicije preusmeren zbog ruskih

Izvor: B92, 07.Okt.2015, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon: Avion koalicije preusmeren zbog ruskih

Avion koalicije koja se bori protiv Islamske države preusmeren je da bi izbegao ruske borbene avione koji dejstvuju u Siriji, saopšteno je iz Pentagona.

"Zabeležen je najmanje jedan slučaj kada su preduzete mere da se osigura bezbedna razdaljina između aviona", rekao je kapetan američke mornarice Džef Dejvis, a prenela agencija Frans pres.

Američki ministar odbrane Eš Karter pozvao je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moskvu da hitno odgovori na predložene propise o letenju iznad Sirije.

Vojni lideri SAD i Rusije su prošle nedelje održali video konferenciju tokom koje su zvaničnici Pentagona predložili protokole koji imaju za cilj sprečavanje nesreća, budući da obe strane izvode vazdušne napade u Siriji.

Američki predlog uključuje osnovne bezbednosne protokole poput održavanja bezbedne razdaljine između američkih i ruskih aviona i upotrebe istih radio frekvencija za hitne pozive, po uzoru na civilnu avijaciju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPET AVIONSKI INCIDENT U SIRIJI: Zamalo sudar ruskih i savezničkih aviona

Izvor: Kurir, 07.Okt.2015

Kapetan američke mornarice rekao da je zabeležen bar jedan slučaj kada su preduzete mere da bi bilo bezbedne razdaljine između aviona...VAŠINGTON - Avion koalicije koja se bori protiv Islamske države (IS) preusmeren je da bi izbegao ruske borbene avione koji dejstvuju u Siriji, saopšteno je danas...

Nastavak na Kurir...

SAD: Avion koalicije preusmjeren da izbjegne rusku letjelicu

Izvor: SandzakPress.net, 07.Okt.2015

Šam, Rusija, Turska – Avion koalicije predvođene SAD-om koja se bori protiv IDIŠ-a preusmjeren je da bi izbjegao ruski borbeni avion u Siriji. Avion koalicije koja se bori protiv Islamske države Irak i Šam (IDIŠ) preusmjeren je da bi izbjegao ruske borbene avione koji su angažirani u Siriji,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.