Pancir odbranio rusku bazu u Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2021, 22:14

"Pancir" odbranio rusku bazu u Siriji

Ruski radari na avio bazi Hmejmim u Siriji primetili su dron koji su ekstremisti usmeravali u pravcu ruske baze i oborili ga uz pomoć protivvazdušnog sistema "Pancir S", saopštio je zamenik rukovodioca ruskog centra za mitrenje zaraćenih strana na teritoriji Sirije kontraadmiral Vadim Kulit.

Kako je naveo Kulit na konferenciji za novinare, dron je stigao sa teritorije Idliba koju kontrolišu nezakonite oružane formacije, preneo je Sputnjik.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rečima, PVO sistem "Pancir" je u vazduhu uništio cilj koji je bio udaljen baze.

U navedenom incidentu niko nije povređen niti je naneta materijalna šteta.

"Ruski Centar za mirenje zaraćenih strana poziva komandire nezakonitih oružanih formacija da prekinu sa oružanim provokacijama i počnu da rešavaju probleme u područjima koje oni kontrolišu", dodao je zamenik rukovodioca Centra.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NAPAD S DRONOM "Pancir" odbranio rusku bazu u Siriji

Izvor: Blic, 27.Sep.2021

Ruski radari na aviobazi Hmejmim u Siriji primetili su dron koji su ekstremisti usmeravali u pravcu ruske baze i oborili ga uz pomoć protivvazdušnog sistema "Pancir S", saopštio je zamenik rukovodioca ruskog centra za mitrenje zaraćenih strana na teritoriji Sirije kontraadmiral Vadim Kulit.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.