Pakao s neba: Sirijski avioni preoravaju Homs

Izvor: Vesti-online.com, 22.Feb.2016, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakao s neba: Sirijski avioni preoravaju Homs

Vazdušne snage Vojske Sirije zadale su razarajuće udare teroristima Islamske države na severu provincije Homs, javlja iranska agencija Fars. Napadi borbenim avionima deo su ofanzive koju su preduzele sirijske trupe u saradnji s borcima Nacionalnih odbrambenih snaga (NOS) u okviru oslobađanju grada Homsa, iz čijih severoistočnih delova su isterani militanti Al Nusra fronta.

Agencije javljaju da su naleti sirijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << aviona ostavili teške posledice na uporišta džihadista - navodno je ubijen veliki broj terorista, uz ogromne gubitke u vojnoj opremi.

Prema izvorima s lica mesta, većina uporišta militanata Al Nusra fronta u selima Tir Maala, Džasemija i Gažar, kao i u gradu Talbisehu, jednostavno su spržena u naletima avijacije i tamo nije ostao da stoji ni kamen na kamenu.

- Sirijski borbeni avioni su napali i konvoj vozila Islamske države na putu u području Buseira, u blizini autoputa ka Palmiri. U napadu su uništena sva vozila i pobijeni svi teroristi - naveo je izvor iz Vojske Sirije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

(VIDEO) NIJE OSTAO KAMEN NA KAMENU: Evo kako su Amerikanci uništili skladište oružja džihadista!

Izvor: Kurir, 22.Feb.2016

Koalicija predvođena Amerikom izvela je vazdušne udare na sirijski grad Al-Bukamal, u provinciji Deir ez-Zor. Avioni kolaicije uništili su oružane grupe Islamske države u blizini ovog sirijskog grada na granici s Irakom...Uništene su ISIL skladišta i skrovišta oružja, zgrada koja je služila...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.