POBEDA SIRIJSKE VOJSKE: Potpuno oslobodili Alepo od pobunjenika

Izvor: Telegraf.rs, 23.Dec.2016, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBEDA SIRIJSKE VOJSKE: Potpuno oslobodili Alepo od pobunjenika

Sirijska vojska je saopštila danas da je drugi po veličini grad Alep u potpunosti povraćen od pobunjenika što je najveća pobeda sirijske vlade u ratu koji traje već gotovo šest godina.

- Zahvaljujući krvi naših mučenika i žrtvi naših hrabrih oružanih snaga kao i savezničkih snaga centralna komanda oružanih snaga objavljuje povratak bezbednosti u Alep nakon što je oslobođen od terorista, kao i odlazak onih koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << su tu boravili - saopštila je sirijska vojska, prenosi AFP.

Sirijski predsednik Bašar al-Asad izjavio je ranije danas da je povratak pune kontrole nad severnim gradom Alepom - pobeda za njegove ruske i iranske saveznike, koliko i za njegovu zemlju.

Asad je, u komentaru posle sastanka sa visokom iranskom delegacijom, rekao i da su uspesi na bojnom polju "osnovni korak na putu ka okončanju terorizma na celokupnoj sirijskoj teritoriji i stvaranju odgovarajućih okolnosti za rešenje i kraj rata", prenosi Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Alepo je osvojen: Asad, Rusija i Iran zadali odlučujući udarac

Izvor: Vesti-online.com, 23.Dec.2016

Sirijska vojska je saopštila da je u potpunosti preuzela kontrolu nad Alepom, što je najveća pobeda vlade u Damasku od početka rata koji traje već gotovo šest godina...- Zahvaljujući krvi naših mučenika i žrtvi naših hrabrih oružanih snaga kao i savezničkih snaga, Centralna komanda oružanih...

Nastavak na Vesti-online.com...

NASTAVAK KRVAVIH BORBI Dan nakon što je Asad proglasio pobedu, pobunjenici NAPALI ALEP, ima žrtava

Izvor: Blic, 23.Dec.2016

Najmanje jedan civil je danas poginuo kada su sirijski pobunjenici otvorili vatru na Alep, prvi put otkako je vojska predsednika Bašara el Asada proglasila potpuno preuzimanje kontrole nad tim gradom, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava...Kako se navodi u saopšenju, na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.