Oteta dva švedska novinara u Siriji?

Izvor: Blic, 25.Nov.2013, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oteta dva švedska novinara u Siriji?

Dva švedska novinara su najverovatnije oteta u Siriji, saopštilo je švedsko Ministarstvo spoljnih poslova.

- Dvojica muškaraca starosti 45 godina, švedskih državljana, najverovatnije su oteta pre dva dana dok su se pripremali da napuste Siriju - izjavila je za AFP portparol Ministarstva Lena Tranberg.

Ona je dodala da za sada Ministarstvo ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << želi da saopšti identitet ovih lica.

- Ne znamo šta se dogodilo, ni ko je odgovoran. Naša ambasada u Bejrutu pokušava da dođe do informacija - naglasila je Tranbergova.

Više švedskih medija, među kojima dnevnici "Aftonbladet" i "Dagens Njeter", objavili su večeras da je riječ o nezavisnom fotoreporteru Niklasu Hamarstromu i nezavisnom novinaru Magnusu Flakehedu.

Mediji navode da je Hamarstrom, koji je stekao karijeru u SAD, sarađivao za "Aftonbladetom", a da je Falkehed, koji je živio u Parizu, uglavnom sarađivao sa "Dagens Njeterom".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.