Oko 1.000 iranskih boraca poginulo u sirijskom sukobu

Izvor: Beta, 22.Nov.2016, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 1.000 iranskih boraca poginulo u sirijskom sukobu

Oko hiljadu iranskih boraca poginulo je u sirijskom sukobu, saopštila je danas Organizacija iranskih boraca i mučenika, javila je agencija Tasnim."Više od 1.000 naših mučenika poginulo je u Siriji", izjavio je lider organizacije Muhamed Ali Šahidi Mahalati ali nije preciziriao u kom periodu su ti borci stradali.Iran, koji podržava sirijske vlasti predsednika Bašara el Asada, uputio je u Siriju vojne savetnike ali i borce koji su se dobrovoljno prijavili i pretežno su poreklom iz Avganistana, Iraka i Pakistana.Ti borci su pre odlaska u Siriji prošli obuku iranske vojske.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Oko 1.000 iranskih boraca poginulo u sirijskom sukobu

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Nov.2016

Oko hiljadu iranskih boraca poginulo je u sirijskom sukobu, saopštila je danas Organizacija iranskih boraca i mučenika, javila je agencija Tasnim..."Više od 1.000 naših mučenika poginulo je u Siriji", izjavio je lider organizacije Muhamed Ali Šahidi Mahalati, ali nije preciziriao u kom periodu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.