Odlučeno je; Amnestiraće zatvorenike

Izvor: B92, 16.Nov.2023, 23:32

Odlučeno je; Amnestiraće zatvorenike

Sirijski predsednik Bašar al-Asad izdao je u četvrtak amnestiju za Sirijce osuđene za zločine počinjene pre 16. novembra

On je naveo niz izuzetaka, uključujući prestupnike koji su prouzrokovali smrt ili su bili umešani u šverc oružja.

U uredbi, koju je objavila državna novinska agencija SANA, navodi se da će nekim osuđenicima, uključujući i one koji su počinili prekršaje, one sa neizlečivim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolestima i starije od 70 godina, biti ukinute kazne.

Rečeno je da će oni koji ispunjavaju uslove za amnestiju, a koji su osuđeni na smrt, umesto toga služiti doživotnu kaznu zatvora, dok će onima koji su osuđeni na doživotnu kaznu zatvora biti smanjeno na 20 godina.

Uredbom su, međutim, isključeni osuđenici čiji su zločini doveli do smrti neke osobe, oni koji su umešani u šverc oružja i svi koji beže od pravde, a koji se nisu predali u prethodnim mesecima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.