Očekuje se kontranapad; Oživeće terorizam

Izvor: B92, 27.Feb.2021, 14:10

Očekuje se kontranapad; "Oživeće terorizam"

Jučerašnji udari američke ratne avijacije na položaje proiranskih paravojnih snaga na istoku Sirije podstiču terorizam u regionu.

To je ocenio danas visoki zvaničnih iranskog nacionalnog saveta za bezbednost Ali Šamkani.

"Američki napad ohrabruju i šire aktivnosti terorističke Islamske države u regionu. Ti napadi pokreću novi krug organizovanog terorizma", upozorio je Šamkani tokom susreta sa iračkim šefom diplomatije Fuadom Huseinom.

Šamkani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je poručio da će se Iran "suprotstaviti američkim planovima da ožive teorizam u regionu".

Iz Vašingtona je stiglo saopštenje da su napadi na položaje proiranske paravojne grupe Kataib Hezbolah nedaleko od granice sa Irakom, odgovor na raketne udare na američke ciljeve u Iraku, preneo je Rojters.

U izjavi jednog neimenovanog iračkog zvaničnika se navodi da je u američkim napadima poginuo jedan borac, a ranjeno četvoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.