Oboren vojni avion sirijske vlade

Izvor: B92, 14.Avg.2019, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oboren vojni avion sirijske vlade

Ratni avion sirijske vlade srušio se u provinciji Idlib nakon što ga je pogodila pobunjenička grupa, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Prosirijska opoziciona televizijska stanica Orijent navela je da je avion srušen iznad Kan Šejkuna, grada koji je pod kontrolom pobunjenika, ali prema kome napreduju provladine snage, javlja Rojters, prenosi RTS.

Sirijski državni mediji nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvestili o incidentu, prenosi Rojters.

Džihadistička grupa Tarir el Šam, saopštila je da je srušila avion iznad Idliba. Ta grupa je navela da je reč o avionu "suhoj 22".

U saopštenju koje je objavljeno na Telegramu, ta džihadistička grupa je navela da je ratni avion oboren u blizini grada El Tamanaha u južnom Idlibu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.