OVAKO izgleda NACRT novog SIRIJSKOG USTAVA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2017, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVAKO izgleda NACRT novog SIRIJSKOG USTAVA!

Predlog ruske delegacije...

Sputnik je dobio dokument nacrta ustava Sirije koji je predložen od strane ruske delegacije tokom razgovora u Astani.

Ranije ove nedelje, nacrt ustava Sirije, pripremljen od strane ruskih stručnjaka, predstavljen je opoziciji Sirije tokom razgovora u glavnom gradu Kazahstana.

Šef ruske delegacije Aleksandar Lavrentiev istakao da se Rusija ne meša u razmatranje ustava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i predstavio je nacrt opoziciji samo da bi se ubrzao proces.

Ruski predlozi za novi ustav Sirije, odnose se na to da se reč "Arapski" ukloni iz zvaničnog imena zemlje, prenosi Sputnik.

- Sirijska Republika je nezavisna demokratska suverena država zasnovana na principima ljudi i vladavina prava i jednakost i socijalne jednakosti i poštovanja prava i sloboda svih građana bez ikakvog razlikovanja. Imena Sirijske republike i Sirije su jednaki - stoji u nacrtu Ustava.

Dokumenti ukazuju na to da se mora obezbediti kulturna raznolikost sirijskog društva.

- Pored nacionalne baštine koja promoviše nacionalno jedinstvo, biće obezbeđena i kulturna raznolikost sirijske društva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.