OPA, BEŽANIJA TURAKA! Velika pobeda sirijske vojske! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2020, 23:09

OPA, BEŽANIJA TURAKA! Velika pobeda sirijske vojske! (FOTO)

Turska vojska odlazi u kolonama

Turska se povlači iz opkoljene vojne osmatrašnice u sirijskoj Hami. Turska vojska je snimljena kako prevozi nekoliko transportnih vozila u sirijski grad Morek, što je navelo mnoge posmatrače da izveste da Ankara povlači svoje trupe sa ove osmatračnice u sirijskoj provinciji Hama.  Prema preliminarnim izveštajima, turska vojska se povlači sa svoje devete osmatračnice u Moreku.

Osmatračnicu turske vojske u gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Morek sa svih strana okružuje Sirijska arapska vojska (SAA), koja je prošle zime zauzela to područje od džihadista. Turska je obavestila Rusiju o odluci da povuče svoje snage sa ove osmatračnice na drugu poziciju u regionu planine Al-Zavija u susednoj provinciji Idlib.

Video ispod: Sirijska vojska opkoljava tursko posmatračko mesto u Moreku u Hami 2018. godine

Prema izveštaju, "elementi opkoljenog turskog punkta počeli su da demontiraju logističku opremu unutar punkta, pored demontaže kontrolnih tornjeva".

Turks seem to be dismantling equipment in Morek.Maybe in next days withdraw pic.twitter.com/QAc65By3W8

— ZOKA (@200_zoka) October 18, 2020

Ako je to tačno, ovo bi bio veliki potez turskih oružanih snaga, posebno nakon što je Ankara prethodno nagovestila da neće povući svoje trupe sa ovih osmatračnica u oblastima pod kontrolom sirijske vlade.

According SAMA TV and state TV reporters Turks began preparations to withdraw from Morek.Time will tell pic.twitter.com/yqIxoPk6qP

— ZOKA (@200_zoka) October 18, 2020

Turska vojska i dalje ima preko 50 drugih osmatračnica širom severne Sirije, što predstavlja osnovni predmet spora sa Damaskom, jer je Ankara, 17. septembra 2018. godine, Sporazumom iz Sočija, dobila 12 mesta u severozapadnim provincijama Alepo, Hama i Idlib.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.