Brahimi: Nijedna zemlja nema pravo da deli pravdu u Siriji

Izvor: Blic, 07.Sep.2013, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brahimi: Nijedna zemlja nema pravo da deli pravdu u Siriji

Specijalni izlaslanik Ujedinjenih nacija za Siriju Lahdar Brahimi izjavio je da nijedna zemlja na svetu nema pravo da deli pravdu u Siriji i da medunarodna zajednica mora biti usmerena na političko rešenje sirijskog konflikta, javila je večeras ruska novinska agencija Itar Tas.

Brahimi je naglasio da međunarodno pravo propisuje ograničenja prema kojima "nijedna zemlja ne može da deli pravdu (u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Siriji) mimo Savet bezbednosti UN", i založio se za političko rešenje.

Tokom današnjeg susreta sa grupom od dvadesetak lidera Grupe 20, Brahimi je saopštio da su službenici svetske organizacije blisko radili sa američkom i ruskom stranom na pripremi međunarodne konferencije o Siriji.

Istovremeno, Brahimi je upozorio da planovi za organizovanje takvog foruma "mogu biti frustrirajući" zbog onoga što se dogodilo 21. avgusta, kada je, prema rečima sirijske opozicije, hemijsko oružje upotrebljeno protiv njih i mogućih posledica, navodi Itar Tas.

Ruska agencija navodi da je specijalni izaslanik UN očigledno mislio na SAD i njene saveznike, koji planiraju da im upotreba hemijskog oružja bude povod za sprovođenje u delo svog vojnog rešenja krize u Siriji.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nema deljenje pravde bez UN"

Izvor: B92, 07.Sep.2013

Sankt Peterburg -- Specijalni izlaslanik Ujedinjenih nacija za Siriju Lahdar Brahimi izjavio je da nijedna zemlja na svetu nema pravo da deli pravdu u Siriji...Specijalni izlaslanik Ujedinjenih nacija za Siriju Lahdar Brahimi je sinoć naglasio da međunarodno pravo propisuje ograničenja prema kojima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.