Neophodno formirati spisak sirijske opozicije

Izvor: Akter, 11.Dec.2015, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neophodno formirati spisak sirijske opozicije

Predstavnici Rusije, SAD i Ujedinjenih nacija koji su razgovarali o Siriji saopštili su da je neophodno formirati spisak sirijske opozicije radi dijaloga s vlastima, kao i spisak terorističkih organizacija, izjavio je danas zamenik šefa ruske diplomatije Genadij Gatilov

Prema njegovim recima, konačna odluka o održavanju sastanka o Siriji 18. decembra u Njujorku >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na nivou šefova diplomatije još nije usvojena, prenosi Sputnjik.

„Predstavnici Rusije, SAD i UN su razgovarali u okviru nastavka bečkog procesa i razmatrali pitanja koja se tiču budućnosti rešavanja sirijske krize. Akcenat je bio na neophodnosti rešavanja glavnih problema u ovom trenutku - formiranja spiska opozicije, koji je maksimalno reprezentativan za ucešće u dijalogu sa (sirijskom) vladom, kao i spiska teroristickih organizacija za koje necće važiti režim prekida vatre“, rekao je novinarima zamenik ministra.

Gatilov je saopštio da nakon pregovora predstavnika Rusije, SAD i UN u Ženevi postoji perspektiva nastavka susreta u takvom formatu.

„Dogovoreno je da se nastavi razmena mišljenja o pitanjima unapredivanja međusirijskih pregovora. Postoji perspektiva da se nastave pregovori u ovom formatu“, rekao je Gatilov, javio je Sputnjik.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.