Nemačka, izbeglice greškom brale i jele otrovnu gljivu

Izvor: RTS, 17.Sep.2015, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka, izbeglice greškom brale i jele otrovnu gljivu

Oko 35 slučajeva trovanja gljivama u hanoverskoj bolnici. Pacijenti uglavnom bile izbeglice iz Sirije.
Jedna hanoverska bolnica objavila je kako je poslednjih dana bila suočena sa oko 35 slučajeva trovanja gljivama, a u pitanju su uglavnom bile izbeglice iz Sirije, prenosi Tanjug.

Trovanje je nastupilo usled konzumiranja "zelene pupavke", jedne od najotrovnijih
gljiva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Nemačkoj, koja je izbeglicama očigledno ličila na neku jestivu gljivu njihovog podneblja, prenosi AP.
Otrovani sa najtežim simptomima su upućeni u neke specijalizovane klinike.
Zelena pupavka izaziva povraćanje i dijareju, a u najtežim slučajevima i oštećenje jetre koje može da dovede do smrtnog ishoda.
Zbog toga je izrađen poster namenjen izbeglicama na kojem se na nekoliko jezika, uključujući arapski i kurdski, upozorava na opasnost od pomenute gljive.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.