Napad na Asadove pristalice, 39 mrtvih

Izvor: RTS, 23.Maj.2014, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na Asadove pristalice, 39 mrtvih

Najmanje 39 osoba je poginulo, a 205 je ranjeno kada su sirijski pobunjenici granatirali šator u kome su se okupile pristalice predsednika Bašara el Asada, u znak podrške njegovoj pobedi na predsedničkim izborima zakazanim za 3. jun, javila je sirijska televizija.

Napad se dogodio u gradu Dara, na jugu zemlje, a ubijeno je najmanje 11 civila, među kojima jedno dete, javile je opoziciona organizacija sa sedištem u Londonu Sirijska opservatorija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Opozicioni aktivisti su preneli da je bilans poginulih 21 osoba. Sirijska televizija prikazala je snimke Asadovih pristalica kako plešu u šatoru, a zatim i ljude kako leže na zemlji, ranjene, među kojima je bilo i dece. Ovo je prvi bilans žrtava koji je sirijska vlada dala za taj napad.

Ovo je ujedno, javio je AP, bio prvi napad na jedan predizborni skup čime je porasla bojazan u oblastima koje kontroliše vlada, da će pobunjenici pojačati napade u nameri da poremete izborni proces.

Asad se suočava sa dva malo poznata protivkandidata na izborima za predsednika i u širokim krugovima se očekuje da će osvojiti i treći sedmogodišnji mandat uprkos građanskom ratu koji i dalje besni.

Više od 160.000 ljudi ubijeno je u trogodišnjem sirijskom sukobu, dok je na milione njih napustilo svoje domove, navodi Sirijska opservatorija za ljudska prava.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napada na Asadove pristalice, 39 mrtvih

Izvor: RTS, 23.Maj.2014

Najmanje 39 osoba je poginulo, a 205 je ranjeno kada su sirijski pobunjenici granatirali šator u kome su se okupile pristalice predsednika Bašara el Asada, u znak podrške njegovoj pobedi na predsedničkim izborima zakazanim za 3. jun, javila je sirijska televizija...Napad se dogodio u gradu Dara,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.