Najmanje osam mrtvih u eksploziji na severu Sirije

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2019, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje osam mrtvih u eksploziji na severu Sirije

Najmanje osam civila poginulo je danas, a 20 je ranjeno u eksploziji automobila-bombe na severu Sirije, u blizini granice s Turskom, saopštilo je tursko ministarstvo odbrane i za napad okrivilo kurdske borce.

Ministarstvo je navelo da se eksplozija dogodila u mestu blizu grada Tal Abjad, koji su turska vojska i sirijski opozicioni borci podržani od Ankare zauzeli prošlog meseca, preuzevši ga od kurdskih snaga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Prošle nedelje je u sličnom napadu u centru Tal Abjada poginulo je 13 ljudi.

Turska je 9. oktobra započela invaziju na severoistok Sirije kako bi oblasti u pograničnom području očistila od kurdskih boraca. Od početka turske ofanzive raseljeno je oko 200.000 ljudi.

Ankara kurdske borce smatra teroristima, zbog njihove povezanosti s kurdskim pobunjenicima u Turskoj.

Kurdi su pozvali sirijsku vladu da spreči napredovanje turskih snaga.

Snage sirijske vlade sukobljavaju se od tada s turskim vojnicima i opozicionim snagama koje Ankara podržava, uprkos sporazumu Turske i Rusije na osnovu kojeg su se kurdske snage povukle na oko 30 kilometara od granice, uz uspostavljanje rusko-turskih patrola duž granice.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.