Najmanje 31 osoba poginula u eksploziji u Damasku

Izvor: Studio B, 21.Feb.2013, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 31 osoba poginula u eksploziji u Damasku

U snažnoj eksploziji automobila-bombe u blizini sedišta sirijske vladajuće partije Baas, u centru Damaska, danas je poginula najmanje 31 osoba, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Opservatorija, sa sedištem u Londonu, navodi da su među žrtvama većinom civili, ali da među njima i pripadnika snaga bezbednosti.

Sirijska državna televizija javila je da je reč o napadu "terorista" >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u kome ima žrtava i povređenih, uključujući četvoro dece. Sirijski državni mediji "teroristima" nazivaju pobunjenike koji se bore protiv režima predsednika Bašara al Asada. Prorežimska TV stanica "Al-Ikbarija" prikazala je snimke na kojima se vidi tela najmanje četiri žrtve i automobili u plamenu.

Policijski zvaničnik u izjavi agenciji AFP rekao je da je reč o snažnoj eksploziji koja se dogodila u blizini džamije Al-Iman, u centralnoj četvrti Mazra. Agencija AP prenosi da je automobil eksplodirao u trenutku kad je prišao kontrolnom punktu postavljenom između ruske ambasade i sedišta vladajuće partije predsednika Asada. Ruska agencija RIA Novosti prenela je reči službenika ruske ambasade koji je rekao da je u eksploziji oštećena zgrada ambasade, ali da niko nije povređen.

Očevici tvrde da je meta napada bio kontrolni punkt u Mazri. Iznad centra Damaska širi se gust oblak dima, a policija je ubrzo posle detonacije blokirala sve ulice u centru prestonice. Ambulantna kola su brzo upućena na mesto gde je eksplodirao automobil. Vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila automobile. Od siline eksplozije razbijeni su izlozi i prozori na obližnjim zgradama.

Eksplozija je usledila ubrzo pošto su u blizini fudbalskog stadiona u Damasku ispaljene dve minobacačke granate i tada je jedan igrač ubijen, navodi AP.

Prethodnog dana minobacaške granate su eksplodirale u blizini jedne od tri Asadove palate u prestonici, pričinivši samo materijalnu štetu. Damask je do sada bio pošteđen velikog nasilja koje je uništilo druge sirijske gradove, ali su vladine zgrade bile u proteklom periodu meta bombaških napada, navodi AP.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.