Najmanje 10 mrtvih u eksploziji u Damasku

Izvor: NaDlanu.com, 06.Jan.2012, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 10 mrtvih u eksploziji u Damasku

Najmanje 10 osoba je poginulo a 46 je povređeno u petak u eksploziji u centru Damaska, za koju vlasti krive bombaša samoubicu i strahuju na osnovu ljudskih ostataka pronađenih na licu mesta da bi moglo biti još 15 mrtvih, prenela je sirijska državna televizija.

Državna televizija je javila da je potvrdjena smrt 10 osoba, ne navodeći identitet žrtava.Jedan neimenovani sirijski zvaničnik rekao je da je na meti napada najverovatnije bio jedan policijski autobus.Za razliku od mnogih drugih delova zemlje koje je u poslednjih 10 meseci potresao narodni ustanak, Damask je bio relativno miran i pod čvrstom kontrolom bezbednosnih angencija lojalnih predsedniku Bašaru Asadu.Nasilje u prestonici, međutim, u poslednja dva meseca je u porastu. Prema sirijskim vlastima, 23. decembra u eksploziji dva automobila bombe ispred zgrade državne bezbednosti, poginulo je 44 a ranjeno 166 ljudi.Beta

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.