Može li Džon Bolton da SPASI KURDE? AMERIKA U DILEMI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jan.2019, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Može li Džon Bolton da SPASI KURDE? AMERIKA U DILEMI!

Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton stigao je u Ankaru gde će danas tema biti položaj Kurda u Siriji

u okviru planova o povlačenju američkih trupa. Kurdi su američki saveznici, ali Erdogan planira napad.

Tramp i Makron razgovarali o Siriji

Otkako su Sjedinjene Države najavile povlačenje svojih trupa, Sirija se ponovo našla u centru pažnje svetskih diplomata. Špekuliše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se da li je borba protiv Islamske države završena, da li su sirijski Kurdi, nekada najbliži saveznici Amerike u Siriji, sada prepušteni sami sebi i da li Turska ima u vojnom pogledu veći manevarski prostor u regionu.

Džon Bolton, savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika Donalda Trampa, u utorak se sreo sa svojim turskim kolegom. Uz njega je u glavni grad Turske došao i Džozef Danford, šef generalštaba američke vojske, te Džems Džefri, raniji američki ambasador u Ankari i novi specijalni poverenik za borbu protiv Islamske države.

Bolton je pred posetu Ankari već izjavio da SAD žele da pre povlačenja iz Sirije dobiju garancije za Kurde u toj zemlji. "Mi ne mislimo da bi Turska u Siriji trebalo da preduzima bilo kakve vojne operacije koje pre toga nisu dobile punu saglasnost Sjedinjenih Država", izjavio je on.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.