Izvor: Blic, 20.Nov.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mistura: Sve manje vremena za spasavanje Alepa

Specijalni izvestilac UN za Siriju Stafan de Mistura upozorio je danas da je "sve manje vremena" za spasavanje istočnih delova Alepa pod kontrolom pobunjenika, koje poslednjih nedelju dana ponovo bombarduju sirijske snage.

- Vremena je sve manje i sada se trkamo s njim, a od humanitarnih organizacija saznajemo da se u Alepu, ali i drugim delovima Sirije, strahuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će vojne akcije biti pojačane, dok političkih i humanitarnih skoro da i nema - rekao je De Mistura novinarima u Damasku posle sastanka sa šefom sirijske diplomatije Validom Mualemom.

On je dodao da će, zbog pojačanja vojnih operacija, do Božića biti uništeno "i ono što je još ostalo od istočnog Alepa" i da će još 200.000 sirijskih izbeglica krenuti ka Turskoj, što će, kako je rekao, izazvati "humanitarnu katastrofu".

Pročitajte još:

Mistura je pozvao medjunarodnu zajednicu da osudi bombardovanje Alepa i potvrdio da je vlada u Damasku odbila da prizna "administrativnu autonomiju" pobunjenika u istočnom delu grada, što je jedan od predloga UN.

Prema navodima sirijske opozicione Opservatorije za ljudska prava, u najnovijim vazdušnim udarima na istočni Alep, od utorka je poginulo najmanje 107 civila, među kojima i 17 dece.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mistura: Sve manje vremena za spasavanje Alepa

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Nov.2016

Specijalni izvestilac UN za Siriju Stafan de Mistura upozorio je danas da je "sve manje vremena" za spasavanje istočnih delova Alepa pod kontrolom pobunjenika, koje poslednjih nedelju dana ponovo bombarduju sirijske snage..."Vremena je sve manje i sada se trkamo s njim, a od humanitarnih organizacija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.