Mejova: Naredila sam britanskim oružanim snagama da izvrše napade

Izvor: Vostok.rs, 14.Apr.2018, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mejova: Naredila sam britanskim oružanim snagama da izvrše napade

Britanska premijerka Tereza Mej potvrdila je da britanske oružane snage učestvuju u zajedničkim udarima na Siriju sa SAD i Francuskom.

„Naredila sam britanskim oružanim snagama da izvrše koordinisane i ciljane napade. Odluka je doneta radi borbe sa borbenim hemijskim potencijalom sirijskog režima“.

„Delujemo zajedno sa američkim i francuskim saveznicima“, dodala je ona, istakavši da „više nema nikakvih realnih alternativa primeni sile“ radi borbe sa „korišćenjem hemijskog oružja od strane sirijskog režima“.


Čitajte više na Napadi SAD, Francuske i Velike Britanije na Siriju

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mej: Ograničeni i ciljani udari, cilj nije promena vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2018

Britanska premijerka Tereza Mej saopštila je noćas da je dala naređenje britanskim snagama da izvedu precizne raketne udare na Siriju kako bi se uništilo njihovo hemijsko oružje, ističući da vojna akcija nije imala alternativu...Mej je navela da se raketni udari izvode tako da na minimum budu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.