Izvor: RuskaRec.ru, 24.Maj.2017, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: U Siriji primećen sovjetski „ubica tenkova"

Na fotografiju borca regularne sirijske vojske sa projektilom  „Rezime" PG-7VR sa tandem kumulativnom bojevom glavom pažnju je skrenula agencija Vestnik Mordovii.
Ovi projektili namenjeni su raketnim bacačima RPG-7. Oni su u stanju da savladaju dinamičku zaštitu i probiju oklop većine tenkova. 
Domet ruskih minobacača – od Vijetnama do Jordana
Projektil Rezime sastoji se iz dva dela predpunjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << (kalibar 64 milimetara) i glavnog (kalibra 105 milimetara). Drugo punjenje aktivira se nakon što prvo onesposobi dinamičku zaštitu. Takva konstrukcija omogućava da posle savladavanja zaštite bude probijen i oklop debljine 600 milimetara. 
Masa projektila iznosi 4,5 kilograma, maksimalni domet paljbe 200 metara, a brzina 200 metara u sekundi.
Projektil PG-7VR je ušao u naoružanje 1988. godine kao odgovor na pronalazak dinamičke zaštite.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.