Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2016, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukač: U BiH se vratilo više od 100 džihadista

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je alarmantno upozorenje da se u Bosnu i Hercegovinu vratilo više od 100 džihadista koji su ratovali u Siriji. Lukač je potvrdio da bezbjednosne agencije RS sarađuju s ostalim agencijama u BiH, ali da ta saradnja nije na savršenom nivou, već samo zadovoljavajućem.

"Ukoliko se zajednički na tome ne bude radilo, BiH može imati puno većih problema sa pripadnicima vehabijskog pokreta koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su uglavnom bili počinioci terorističkih akata. Već postoje podaci da se više od sto ljudi vratilo sa sirijskog ratišta u BiH. Riječ je upravo o pripadnicima vehabijskog pokreta koji su regrutirani u BiH", precizira Lukač za Srnu.

Ministar Lukač je naglasio da njegov MUP najviše sarađuje s Amerikancima.

"U budućnosti ćemo u taj proces mnogo više staviti naše jedinice za podršku i sigurno se možemo nositi sa svim terorističkim aktivnostima i onim grupama koje bi pokušale neke terorističke akte na teritoriju Republike Srpske", naglašava Lukač.

"Ne mogu reći da je bilo ko na svijetu sposoban da ih preduhitri u namjeri da nešto naprave, ali moraju biti sigurni da ćemo reagirati vrlo brzo i uzvratiti mnogo većom snagom nego što očekuju", kaže Lukač.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.