Lavrov: Rusija za nastavak razgovora o Siriji

Izvor: Press, 21.Okt.2014, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija za nastavak razgovora o Siriji

Moskva će učiniti sve što je u njenoj moći da podrži zalaganje za nastavak razgovora o Siriji, izjavio je danas ruski ministar spoljnjih poslova Sergej Lavrov.
"Mi se zalažemo za razgovore o jednom od ključnih pitanja. Danas su mnogi problemi, kao što je intenziviranje terorizma na Bliskom istoku, koji prevazilaze region, fokusirani na >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Siriju", rekao je Larov prilikom razgovora sa specijalnim izaslanikom UN za Siriju Stefanom de Misturom.
"Mi pohvaljujemo vaše imenovanje za ovu funkciju kao iskusnog diplomate. Mi smo davno apelovali da se obnove nastojanja da se kriza reši političkim putem", dodao je on, preneo je TAS S.
 

 
Lavrov je kazao da je bio zainteresovan da čuje De Misturovu ocenu rezultata njegove posete tom regionu, a naročito Damasku.
"Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da podržimo nastojanja da se obnovi politički proces u kome će u obzir biti uzeti iskustvo iz prošlosti i greške", zaključio je šef ruski diplomatije.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.