Kurdi raketom ubili turskog policajca

Izvor: Vesti-online.com, 28.Feb.2016, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurdi raketom ubili turskog policajca

Najmanje jedan turski policajac je ubijen, a dvojica su ranjena kada su osumnjičeni pripadnici Radničke partije Kurdistana (PKK) ispalili raketu na njihovo oklopno vozilu u gradu Nusajbin u blizini jugoistočne granice sa Sirijom, rekao je u nedelju bezbednosni izvor.

Militanti PKK su blokirali čitave kvartove nekih gradova na jugoistoku Turske i proglasili autonomije, zbog čega su turske snage bezbednosti intenzivirale >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svoje operacije.

Na pretežno kurdskom jugoistoku Turske u toku su najjači sukobi od perioda devedesetih godina prošlog veka, nakon što je u julu prošle godine propao dvogodišnji prekid vatre između Ankare i boraca ѕa kurdsku autonomiju.

Sukob je zakomplikovao međunarodne napore za okončanje rata u susednoj Siriji.

Ankara tvrdi da sirijska kurdska milicija (JPG), koja je u borbi protiv "Islamske države" dobila podršku SAD, ima duboke veze sa PKK.

PKK, koju Turska, SAD i EU smatraju terorističkom grupom, je pokrenula separatističku oružanu pobunu protiv turske države 1984. godine.

U tim sukobima je do sada ubijeno više od 40.000 ljudi, uglavnom Kurda.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kurdi uništili tursko oklopno vozilo

Izvor: Vostok.rs, 29.Feb.2016, 12:39

Pripadnici Radničke partije Kurdistana granatirali su jedinicu turske vojske koja je patrolirala u blizini grada Nusajbin na jugoistoku Turske i u potpunosti uništili tursko oklopno vozilo.. . Prilikom granatiranja poginuo je i jedan turski vojnik.. . Granata je lansirana iz protivtenkovskog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.