Kopnena ofanziva bi bila odlučujuća protiv ID

Izvor: B92, 12.Feb.2016, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kopnena ofanziva bi bila odlučujuća protiv ID"

Minhen -- Francuski premijer Manuel Vals izjavio je da bi kopnena ofanziva u Siriji bila "odlučujuća" u borbi protiv ekstremista Islamske države.

"Kopnena ofanziva lokalnih snaga, kao i nekih arapskih država ako žele da učestvuju, odlučujuća je (u borbi protiv ID), bar u smislu zadržavanja osvojenih zona", rekao je Vals u danas objavljenom razgovoru s novinarima medijske grupe Funke.

Šef francuske vlade je, međutim, rekao da je svaka zemlja "gospodar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svojih odluka".

"Što se tiče Francuske, ona nema nameru da šalje kopnene snage u borbu protiv Islamske države", rekao je Manuel Vals.

Saudijska Arabija je prošle nedelje saopštila da je spremna da pošalje kopnene snage u Siriju da se bore protiv Islamske države, ako međunarodna koalicija koja se bori protiv te ekstremističke grupe tako odluči.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev ocenio je da bi uključivanje kopnenih snaga u sirijski konflikt moglo da izazove dugotrajni rat.

SAD i Rusija postigli su noćas u Minhenu dogovor o okončanju neprijateljstava u Siriji, kako bi počeo mirovni proces i prekinuo se egzodus civila.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kopnenom ofanzivom pobediti Islamsku državu

Izvor: Beta, 12.Feb.2016

Francuski premijer Manuel Vals izjavio je da bi kopnena ofanziva u Siriji, u kojoj bi eventualno učestvovale snage drugih arapskih zemalja, bila "odlučujuća" u borbi protiv ekstremista Islamske države."Kopnena ofanziva lokalnih snaga, kao i nekih arapskih država ako žele da učestvuju, odlučujuća...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.