Konvoj Islamske države nastavio put nakon blokade

Izvor: B92, 31.Avg.2017, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konvoj Islamske države nastavio put nakon blokade

Konvoj džihadista ID nastavio je putovanje ka istoku Sirije nakon što je bio zadržan vazdušnim udarima međunarodne koalicije pod vođstvom SAD.

Napadi su izvedeni sa ciljem da ih spreči da stignu do iračke granice.

U konvoju se nalazi više stotina džihadista i njihovih porodica koji su u ponedeljak evakuisani sa libansko-sirijske granice u sklopu kontroverznog dogovora Islamske države i libanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hezbolaha.

Njihovo odredište je Bukamal, u provinciji Deir Ezor, jedini grad koji je i dalje u rukama ID, a nalazi se na granici sa Irakom.

Ocenivši kao neprihvatljiv prelazak "terorista" sa jednog mesta na drugo, koalicija je juče bombardovala jedan most i tako otežala put konvoja u pustinju u provinciji Homs. Zaprećeni su novi napadi ako za njima bude potrebe i prilike.

Jedan izvor sa terena je naveo da je konvoj nastavio put, mada promenjenom trasom.

Irački premijer Hajder el-Abadi izrazio je "duboku zabrinutost" zbog "neprihvatljivog" prisustva džihadista na granici njegove zemlje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.