Koalicija SAD bombardovala naselje u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija SAD bombardovala naselje u Siriji

Sedam ljudi je poginulo, a nekoliko je povređeno u vazdušnom napadu koalicije SAD u provinciji El Hasaka, izveštava sirijska SANA.

Navodi se da je bombardovano mesto Tal Al Šair.

Poslednjih meseci kao posledica napada koalicije SAD poginulo je više civila. Tako je saopšteno o pogibiji deset civila na selo Jazan 12. maja, kao i osmoro poginulih u napadu na selo Al-Hamadi, kao i napad na selo na jugu pokrajine Al Hasaka, a gde je poginulo 18 izbeglica iz Iraka.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova je u više navrata saopštilo da su američka dejstva u Siriji u suprotnosti sa međunarodnim pravom, kao o bez saglasnosti i koordinacije sa zvaničnim Damaskom.

Sirijska PVO nema mogućnosti da pokrije celu teritoriju zemlje, nego je raspoređena na važnijim lokacijama.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
 


 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAD KOALICIJA SEJE SMRT u HASAKI: Ponovo mrtvi u Siriji zbog najnovijeg američkog napada

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2018

Bombardovano je selo Tal el Šajir..Sedam osoba je poginulo, dok je nekoliko ranjeno za vreme vazdušnog napada međunarodne koalicije sa SAD na čelu u provinciji Hasaki, javila je agencija SANA pozivajući se na lokalne izvore...Pročitajte i: ....Poslednjih meseci je u akcijama američke koalicije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.