Keri: Rusija predložila razgovore o Siriji

Izvor: B92, 16.Sep.2015, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Rusija predložila razgovore o Siriji

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da je Rusija predložila održavanje razgovora "vojske sa vojskom" o situaciji u Siriji.

Osim toga, Keri navodi i da administarcija "vaga" ponudu Moskve.

"Rusi su predložili da imamo razgovore vojske sa vojskom i konferenciju o konfliktu", rekao je Keri novinarima dan posle telefonskog razgovora sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovom, prenela je agencija Frans pres.

Asošijejted pres >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javlja da je američki državni sekretar precizirao da mu je Lavrov rekao da je Rusija "samo zainteresovana za borbu protiv Islamske države u Siriji" i naveo da Bela kuća, Pentagon i Stejt department sada razmatraju predlog Moskve.

Keri naveo da se on zalaže za takvu ideju, ističući da SAD žele "jasnu sliku" o tome kakve su namere Rusije u Siriji, posle nedavnog njihovog vojnog prisustva tamo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.