Karter: Uloga Rusije u borbi terorista ravna nuli

Izvor: Vostok.rs, 09.Jan.2017, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karter: Uloga Rusije u borbi terorista ravna nuli

Uloga Rusije u borbi protiv DAEŠ-a je jednaka nuli, dok prisustvo ruske vojske u Siriji samo pojačava građanski rat, izjavio je šef Pentagona Ešton Karter.

„Ne, oni nisu učinili ništa protiv DAEŠ-a, faktički nula. Oni su došli govoreći da se bore protiv DAEŠ-a i da reše građanski rat u Siriji, ali nisu učinili ništa od toga“, rekao je on u intervjuu televiziji „En-Bi-Si“.

Prema rečima Kartera, ponašanje Rusa u Siriji dodatno komplikuje građanski rat. Karter će 20. januara prestati da obavlja dužnost ministra odbrane nakon inauguracije novoizabranog predsednika Donalda Trampa.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karterova izjava histerična i neprofesionalna

Izvor: Vostok.rs, 09.Jan.2017

Zamenik predsednika Državne dume Rusije Irina Jarova ocenila je izjavu direktora Pentagona Eštona Kartera o navodnom nepostojećem doprinosu Rusije u borbi protiv DAEŠ-a kao „histeričan“ i neprofesionalan.. . U nedelju je Karter izjavio da je doprinos Rusije američkoj borbi protiv DAEŠ-a...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.