Još jedan kosovski Albanac poginuo u Siriji

Izvor: BKTV News, 10.Avg.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan kosovski Albanac poginuo u Siriji

Još jedan kosovski Albanac poginuo je boreći se u redovima islamskih ekstremista u Siriji – 19-godišnji Patriot Matoši, iz okoline Gnjilana.
 
Kako pišu prištinski mediji, on je svega nekoliko meseci bio pripadnik organizacije Islamska drzave Iraka i Sirije (ISIS), ali je još pre godinu počeo da poziva na džihad – islamski sveti rat.
List “Ekspres” >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << prenosi ekskluzivnu priču o tom učeniku medrese “Alaud-di”, i o njegovim vezama sa teroristom Lavdrimom Muhadžerijem, kao i sa kontroverznim gnjilanskim imamom Zekerijom Chazimijem, učiteljem Muhadzerija.
Matoši je možda više sam rekao o sebi, pošto bio jedan od najaktivnijih džihadista po društvenim mrežama, na kojima je predstavljen nadimkom koji sena albanskom prevodi sa “Dođi u Džihad”.

On je u jednoj prilici preko društvenih mreža pretio jednom imamu koji je otvoreno govorio protiv ISIS-a, napisavši: “Neka me bog odredi da ti odesečem glavu”.
Matoši je ubijen u petak i, kako se navodi po džihadskim forumima, pogođen je snajperom.
Porodica Matoši, iz sela Velikince kod Gnjilana, nije želela ništa da izjavi za medije, ali su bliski rođaci rekli “Ekspresu” da je on bio najbliži saradnik albanskog teroriste Muhadžerija.
O Muhadžeriju su prištinski mediji već izveštavali i objavljivali njegovu sliku kako u ruci držu odsečenu glavu jednog dečaka.
Izvor: tanjug.rs
The post Još jedan kosovski Albanac poginuo u Siriji appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Tinejdžer džihadista sa Kosova poginuo u Siriji

Izvor: Blic, 10.Avg.2014

Još jedan kosovski Albanac poginuo je boreći se u redovima islamskih ekstremista u Siriji - 19-godišnji Patriot Matoši, iz okoline Gnjilana...Kako pišu prištinski mediji, on je svega nekoliko meseci bio pripadnik organizacije Islamska države Iraka i Sirije (ISIS), ali je još pre godinu počeo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.