Jedini ruski nosač aviona oštećen tokom popravke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2018, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedini ruski nosač aviona oštećen tokom popravke

Jedini ruski nosač aviona Admiral Kuznjecov oštećen je tokom popravke na severu zemlje nakon što je dok na kojem se nalazio potonuo, a kran se obrušio na palubu.

Ovaj nosač korišćen je u vojnoj kampanji Rusije u Siriji kao podrška sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu. Avioni su izvodili napade na snage sirijskih pobunjenika, prenosi Rojters.

Nosač se nalazio na jednom od najvećih dokova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u svetu u blizini Murmanska nadomak baze severne ruske flote, a trebalo je da do 2021. godine bude ponovo u potpunosti operativan.

Guvernerka Murmanska Marija Kovtun poručila je u saopštenju da je usled potopa doka na kojem je nosač stajao, bila pokrenuta akcija spasavanja 71 osobe koje su se nalazile na nosaču, a nosač je uspešno izvučen pre nego što je dok potpuno potonuo.

Nadležni su saopštili da je pokrenuta krivična istraga o uzrocima ove nezgode kao i da je jedna osoba nestala a da je četvoro njih primilo lekarsku pomoić usled hipotermije koju su zadobili u vodi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Oštećen jedini ruski nosač aviona ' Admiral Kuznjecov'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Okt.2018

Jedini ruski nosač aviona Admiral Kuznjecov oštećen je tokom popravke na sjeveru zemlje nakon što je dok na kojem se nalazio potonuo, a kran se obrušio na palubu, prenosi Reuters. Ovaj nosač korišten je u vojnoj kampanji Rusije u Siriji kao podrška sirijskom predsjedniku Bašaru al Asadu.  Nosač...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.