Izrael ispalio raketu na dron iz Sirije

Izvor: N1 televizija, 11.Jul.2018, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael ispalio raketu na dron iz Sirije

Raketa tipa Patriot ispaljena je na dron koji se približavao sa sirijske teritorije, zbog čega su se oglasile sirene za vazdušnu uzbunu na Golanskoj visoravni blizu granice Izraela i Sirije, saopštila je izraelska vojska. Bespilotna letelica je presretnuta nakon što je ušla u izraelsku teritoriju i pretnja je otklonjena, dodaje se u saopštenju.

Napetost je visoka duž severne granice Izraela u poslednjim nedeljama, navode izraelski mediji. Premijer Izraela Benjamin >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Netanjahu sastaje se danas u Kremlju s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Netanjahu je pre odlaska u Moskvu najavio da će sa Putinom razgovarati o Siriji i Iranu i izraelskim bezbednosnim potrebama.

To je treći sastanak dvojice lidera u poslednjih pola godine, a održava se u vreme kada snage sirijskog predsednika Bašara Asada preuzimaju kontrolu nad južnom Sirijom i povlačenja pobunjenika iz tog područja, te nastojanja Izraela da spreči da Iranci ojačaju u Siriji.

U nedelju je Sirija optužila Izrael da je napao vazduhoplovnu bazu kraj Homsa u kojoj su iranske snage.

Zvanična sirijska novninska agencija Sana je javila da je protivvazdušna odbrana aktivirana kada su se ratni avioni koji su navodno doleteli preko Jordana približili bazi T4 blizu Tijasa. Avioni su leteli nisko kako bi se izbeglo da budu otkriveni. Sirijski državni mediji su javili da je protiv vazdušna odbrana omela "akt agresije Izraela".

Jedan neimenovani vojni oficir je rekao da su oborene rakete koje su dolazile sa juga prema vazduhoplovnoj bazi.

U izveštajima je navedeno da je šest raketa palo kraj baze, pričinivši štetu ali niko navodno nije ranjen ni ubijen.

Ministar odbrane Izrael Avigdor Liberman je, u utorak obilazeći pogranično područje, izjavio da Izrael neće prihvatiti prisustvo ni jednog sirijskog vojnika u tampon zoni na izraelsko sirijskoj granici i da će smatrati odgvornim Asadov režim odgovornim za svaku terorističku akciju a infrastrukturu na sirijskom delu Golana.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izraelska vojska oborila dron koji je došao iz Sirije

Izvor: Vostok.rs, 11.Jul.2018

Izraelska vojska potvrdila je da je presrela i oborila bespilotnu letelicu koja je iz Sirije ušla u vazdušni prostor Izraela.. . . Armijska pres-služba nije precizirala kome pripada bespilotna letelica i o kakvom je tipu uređaja reč. Dron je oborio kompleks protivvazdušne odbrane „patriot“.. . „PVO...

Nastavak na Vostok.rs...

RT: Izrael napao Siriju u blizini Golanske visoravni

Izvor: Vostok.rs, 12.Jul.2018, 08:17

Izvor: Vostok / RT. . Nekoliko projektila koje je lansirala izraelska vojska pogodil je položaje sirijske vojske u provinciji Kuneitra blizu Golanske visoravni okupirane od strane Izraela. Izrael je napad nazvao "odmazdom" za raniju inflitraciju bespilotne letelice sa teritorioje Sirije.. . Napad...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.