Izrael gađao položaje Sirije

Izvor: B92, 19.Mar.2014, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael gađao položaje Sirije

Jerusalim -- Izrael saopštio da su njegovi avioni napadom na položaje sirijske vojske odgovorili na postavljanje mine na put, z ašta smatraju odgovornim Siriju.

Od eksplozije mine, koja se dogodila u utorak, ranjena su četiri izraelska vojnika koja su bila u patroli.

To je najjači napad Izraela na susednu Siriju za tri godine tamošnjeg građanskog rata, ocenjuju agencije.

Izrael je saopštio da je njegova avijacija rano jutros gađala objekat za obuku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sirijske vojske, jedan štab kopnenih snaga i jednu artiljerijsku bateriju. Izrael je u utorak topovima gađao druge ciljeve sirijske vojske.

Za sada nema komentara iz Damaska, niti podataka o posledicama izraelskog vazduhoplovnog napada.

Ministar odbrane Moše Jalon je rekao da Izrael smatra vladu predsednika Sirije Bašara Asad odgovornom za stradanje izraelskih vojnika od mine na putu u utorak.

Jalon je zapretio da će Asad "zažaliti zbog svojih postupaka".
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izrael gađao položaje Sirije

Izvor: Akter, 19.Mar.2014

Izrael saopštio da su njegovi avioni napadom na položaje sirijske vojske odgovorili na postavljanje mine na put, z ašta smatraju odgovornim Siriju

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.