Ima nade za novi svetski poredak

Izvor: B92, 18.Sep.2013, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ima nade za novi svetski poredak"

Damask -- Predsednik Sirije Bašar al Asad ocenio je da protivljenje Rusije mogućnosti vojnog napada na Siriju može da doprinese stvaranju "novog svetskog poretka".

"Predsednik Asad je zahvalio Rusiji za podršku Siriji od napada čija je on meta i terorizma koji podržavaju zapadne, regionalne i arapske zemlje", prenela je sirijska državna televizija.

"Ruski stav o sirijskoj krizi daje nadu u novi svetski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poredak", rekao je sirijski predsednik tokom današnjeg sastanka sa zamenikom šefa ruske diplomatije Sergejom Rjabkovom.

Ruski zvaničnik, koji je u Damask stigao sinoć, optužio je za pristrasnost inspektore UN koji su istraživali hemijski napad u okolini Damaska.

On je rekao i da je, suprotno njihovom nalazu, od sirijske vlasti dobio dokaze koji potvrđuju njenu tvrdnju da je napad bio provokacija sirijskih pobunjenika.

"Razočarani smo, najblaže rečeno, pristupom sekretarijata UN i inspektora UN koji su bili na terenu u Siriji, jer su pripremili izveštaj na selektivan i nepotpun nacin, ne uzimajući u obzir dokaze na koje smo im više puta ukazali", objasnio je on.

Sirija negira upotrebu hemijskog oružja i za to optužuje pobunjenike s kojima ratuje više od dve i po godine. U građanskom ratu je poginulo više od 110.000 ljudi.

Asad je danas primio i jednu američku delegaciju čiji se članovi protive zvaničnoj politici SAD. U Damasku je objavljeno da su u toj delegaciji bivši američki poslanici, novinari i mirovni aktivisti.

Asad im je rekao, prenela je agencija SANA, da Vašington ima ratoborne namere, da se meša u unutrašnje stvari drugih zemalja i nameće svoju volju drugima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Moskva: Izveštaj tima UN pristrasan

Izvor: Danas, 18.Sep.2013

Predsednik Sirije Bašar al Asad ocenio je juče u Damasku da protivljenje Rusiji vojnom napadu na Siriju može da doprinese stvaranju „novog svetskog poretka“. Kako je prenela sirijska državna televizija, Asad se zahvalio Rusiji za podršku Siriji od napada i terorizma koji podržavaju zapadne,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.