Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jun.2015, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISIS ubio dvojicu maloletnika jer nisu postili

Pripadnici grupe "Islamska država" juče su na istoku Sirije ubili dvojicu maloletnika jer nisu postili tokom meseca Ramazana, objavila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

"Stanovnici grada Majadina, u provinciji Deir Ezor javili su Opservatoriji da su džihadisti iz `Islamske države` razapeli dvojicu mladića koji nisu imali ni 18 godina", potvrdio je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Na njihovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << telima ostavljeni su plakati na kojima je objašnjen njihov "zločin", odnosno na kojima piše da su prekršili ramazanski post bez religijskog opravdanja.

"Islamska država", koja kontroliše veći deo teritorije Sirije i susednog Iraka zagovara striktnu primjenu šerijatskog zakona.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ISIS nema granicu:Razapeli dečake jer nisu postili

Izvor: Mondo, 23.Jun.2015

Pripadnici grupe "Islamska država" juče su na istoku Sirije ubili dvojicu maloletnika jer nisu postili tokom meseca Ramazana, objavila je Sirijska opservatorija za ljudska prava...Foto: AP Photo.."Stanovnici grada Majadina, u provinciji Deir Ezor javili su Opservatoriji da su džihadisti iz "Islamske...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.