ISIS teško oštetio rusku bazu, ogromna šteta VIDEO

Izvor: Mondo, 24.Maj.2016, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISIS teško oštetio rusku bazu, ogromna šteta VIDEO

Američka agencija Stratfor objavila je satelitske snimke na kojima se vidi da je ISIS teško oštetio vazuhoplovnu bazu u Siriji koju koriste vojska Rusije i snage sirijskog predsednika Bašara al Asada.

ISIS je bazu u provinciji Homs bombardovao prošle nedelje.

Lokalni izvori u centralnoj Siriji su rekli su da su u napadu uništeni četiri helikoptera i 20 kamiona i da su požari oštetili delove >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << baze u pokrajini koja se graniči sa područjem pod kontrolom "Islamske države".

Ruski privatni informativni portali javljaju da su helikoptere koristile ruske i sirijske snage.

U napadu je uništen rezervoar sa gorivom, a požar se preneo na letelice i kamione.

Novinska agencija Amak, povezana sa ISIS, prva je javila da su požari izbili u bazi, ali nije precizirala njihov uzrok. U tom izveštaju je javljeno da su uništena četiri helikoptera i 20 kamiona punih raketa.

Analitičar Stratfora Sim Tak rekao je da satelitski snimci pokazuju da eksplozije nisu slučajne i da su ruske snage pretrpele značajnu štetu jer im je uništena cela jedinica borbenih helikoptera kao i neki od sirijskih aviona i skladišta opreme i naoružanja.

On je dodao da jedino nije jasno zašto ISIS nije preuzeo odgovornost za napad, javlja BBC.



Izvor: Youtube

Rusko ministarstvo odbrane odmah je demantovalo navode Stratfora, tvrdeći da su "svi ruski helikopteri na zadacima uništavanja terorista".

Moskva je, takođe, navela da krateri i oštećenja na aerodromu, kao i uništena tehnika potiču iz vremena kada su se u tom regionu vodile žestoke borbe između sirijske vojske i oružanih grupa.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva demantuje Stratfor: U Siriji nisu uništeni helikopteri

Izvor: RTS, 24.Maj.2016

Ruska vazduhoplovna baza u Siriji teško je oštećena u napadu pripadnika Islamske države. Tom prilikom uništena su i četiri ruska jurišna helikoptera Mi-24. Rusko ministarstvo odbrane odmah je demantovalo navode Stratfora, tvrdeći da su "svi ruski helikopteri na zadacima uništavanja terorista". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.