IS i Al Kaida postigle dogovor o zajedničkoj borbi

Izvor: BKTV News, 14.Nov.2014, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IS i Al Kaida postigle dogovor o zajedničkoj borbi

Predstavnici ekstremističke grupe Islamska država i terorističke mreže Al Kaida, sastali su u Siriji, gde su se dogovorili da prestanu da se bore jedni protiv drugih i da se zajedničku suprotstave protivnicima, saopštili su juče izvori iz sirijske opozicije.

Sastanak je održan u tajnosti, 2. novembra na severu Sirije, a vođe Islamske države i Nusra fronta, ogranka Al Kaide, dogovorili su se da okončaju višemesečne >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << međusobne sukobe i da sarađuju na terenu, potvrdili su ovi neimenovani izvori.
Na sastanku u gradu Atarebu, zapadno od Alepa, koji je trajao četiri sata, u prisustvu sedam visokih lidera dve militantne grupe, dogovoreno je i da IS i Nusra fron pokrenu zajedničku borbu protiv kurdski boraca na severu Sirije.
Prema opozicionom izvoru, sastanku su prisustvovali i predstavnici Kurasana, male ali borbene grupe koju čine veterani Al Kaide iz Avganstana i Pakistana, kao i Džund al-Akse, saveznika IS-a i Ahrar al-Šama, konzervativne muslimanske pobunjeničke grupe, preneo je AP.
Predstavnici IS-a su, na sastanku, navodno, ponudili Nusra frontu pojačanje u napadu na pobunjenike kod grada Kan al Sunbul u Siriji.
Američka agencija prenosi mišljenje analitičara da bi ovakav sporazum mogao da omete strategiju Vašingtona protiv Islamske države.
Izvor: tanjug
The post IS i Al Kaida postigle dogovor o zajedničkoj borbi appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.