I Rusija kriva zbog gladi u Siriji

Izvor: B92, 11.Feb.2014, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Rusija kriva zbog gladi u Siriji

Vašington -- Američki predsednik Barak Obama upozorio je da će Rusija snositi krivicu što se pomoć ne dotura sirijskim civilima, ukoliko spreči donošenje rezolucije UN.

"Postoji veliki stepen saglasnosti među članicama Saveta bezbednosti za donošenje rezolucije", rekao je Obama. U pitanju je rezolucija UN čiji je cilj ukidanje opsade sirijskog grada Homsa.

Obama je naveo da je američki državni sekretar Džon Keri kazao Rusima da "ne mogu da kažu da su zabrinuti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za sirijski narod, ukoliko tamo ima civila koji gladuju".

"Nije samo da su Sirijci odgovorni, već i Rusi ukoliko sprečavaju donošenje takvih rezolucija", rekao je Obama u Beloj kući na konferenciji za novinare s francuskim predsednikom Fransoa Olandom.

Zapadne zemlje, napominje Rojters, žele da Rusija podrži nacrt rezolucije u kojoj se pozivaju sve strane "da odmah prekinu opsadu Homsa" i drugih gradova u Siriji.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je rekao da je nacrt rezolucije potpuno neprihvatljiv, jer sadrži ultimatum za vladu predsednika Bašara al-Asada.

Rezolucija UN nije obavezujuća i ne predviđa sankcije.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivicu će snositi Rusija ako spreči rezoluciju UN

Izvor: Akter, 11.Feb.2014

Barak Obama upozorio je da će Rusija snositi krivicu što se pomoć ne dotura sirijskim civilima, ukoliko spreči donošenje rezolucije UN

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.