Hrana i humanitarna pomoć stigli u Siriju

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2015, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrana i humanitarna pomoć stigli u Siriju

Kamioni sa hranom i humanitarnom pomoći ušli su danas u četiri sirijska grada, skoro jedan mesec nakon dogovorenog prekida vatre u gradovima, javio je AFP pozivajući se na Crveni krst i sirijske izvore.

Crveni krst i organizacija Crveni polumesec pomogli su u organizaciji konvoja koji su hranu i medicinsku pomoć dovezli do gradova Fua i Kafraja u severoistočnoj provinciji Idlib, kao i Zabadani i Madaju u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Damaska.

Predstavnik Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Pavek Krisijek rekao je da je 21 kamion ušao u Madaju, a dva u Zabadani koji se nalazi u blizini granice sa Libanom. On je rekao da su isporuku hrane pomogle Ujedinjene nacije koje su i omogućile prekid vatre na šest meseci, a nakon perioda borbi u gradovima između vladinih snaga i pobunjeničkih grupa.

Neimenovan sirijski izvor je rekao da je 10 kamiona ušlo u gradove Fua i Kafraja.

Sporazum o prekidu neprijateljstava stupio je na snagu 24. septembra. Prema njemu, Crveni polumesec treba da organizuje isporuke pomoći u gradove, kao i da evakuiše na hiljade civila iz gradova Fua i Kafraja. Evakuacije i isporuke pomoći, medjutim, bile su onemogućene zbog blokade puteva u provinciji Idlib.

Ranije dogovoreni kratki prekidi vatre izmedju zaraćenih strana, ranije su često bili kršeni.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.