Francuska protiv totalnog rata Sirije i njenih saveznika

Izvor: RTS, 24.Nov.2016, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska protiv "totalnog rata" Sirije i njenih saveznika

Francuska je optužila sirijske vlasti i njihove saveznike da koriste političku neizvesnost u SAD za "totalni rat" protiv oblasti u rukama pobunjenika u Siriji, javlja Rojters.
"Preduzimamo inicijativu u cilju suprostavljanja strategiji totalnog rata sirijskog režima i njegovih saveznika, koji koriste neizvesnost u SAD", rekao je francuski ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spoljnih poslova Žan-Mark Ero po završetku nedeljnog sastanka kabineta.
Ero je dodao da će sastanak zemalja koje su protiv Asada biti održan narednih dana u Parizu i da će se Francuska sada aktivno založiti za usvajanje rezolucije u Savetu bezbednosti UN kako bi se sirijska vlada sankcionisala zbog korišćenja hemijskog oružja.
U Parizu će se početkom decembra sastati zemlje koje podržavaju umerenu sirijsku opoziciju, uključujući SAD i zemlje Persijskog zaliva, navodi AFP.
Ero je naglasio da međunarodna zajednica "mora da prestane da skreće pogled sa strašne realnosti" koja se događa u Siriji, dodaje francuska agencija.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.