Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Okt.2015, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: U kamionu pronađen 31 migrant

Francuske vlasti pronašle su u kamionu hladnjači 31 migranta i svi su živi i dobrog zdravlja nedaleko od grada Dankerka na sjeveru Francuske, saopštile su danas regionalne vlasti.

Prema riječima neimenovanog lokalnog zvaničnika, većina migranata su iz Sirije, a temperatura u hladnjači bila je veoma blizu smrzavanja.

Vlasti često pronađu migrante u kamionima na putu ka Kaleu, lučkom gradu na sjeveru Francuske, gdje se u kampovima nalazi oko 3.500 ljudi koji se nadaju da će se prebaciti u Britaniju.

Početkom sedmice mladi Iračanin pronađen je mrtav u kamionu nedaleko od Kalea.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

U hladnjači krili 31 migranta

Izvor: RTS, 03.Okt.2015, 00:14

U kamionu-hladnjači kod Denkerka na severu Francuske pronađen 31 migrant. Svi su bili živi i zdravi. . Većina migranata bili su Sirijci, a temperatura u kamionu blizu smrzavanja, naveo je predstavnik vlasti, prenosi Tanjug..Migranti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.