Erdogan traži preseljenje milion izbeglica na sever Sirije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan traži preseljenje milion izbeglica na sever Sirije

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi trebalo da se milion sirijskih izbeglica, na dobrovoljnoj bazi, preseli u "zonu mira" na severu njihove zemlje, u "veoma kratkom vremenskom periodu".

"Moramo da pronađemo formulu da omogućimo izbeglicama koje su putovale u Tursku da budu preseljene u svoju domovinu", rekao je Erdogan na Globalnom forumu o izbeglicama u Ženevi.

U Turskoj se trenutno nalazi 3,7 miliona sirijskih izbeglica, a Erdogan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smatra da bi u "zoni mira" mogli da se izgrede stambeni objekti i škole, prenosi Rojters.

Erdogan je istakao da se u tu zonu već vratilo oko 371.000 sirijskih izbeglica nakon turske vojne akcije čiji je cilj bio da se, kako je naveo, ta oblast očisti od "terorističkih organizacija".

U tom kontekstu pomenuo je takozvanu Islamsku državu i kurdske Narodne zaštitne jedinice i Radničku partiju Kurdistana.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan: Milion izbeglica u "zonu mira"

Izvor: B92, 17.Dec.2019

Ženeva -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da bi trebalo da se milion sirijskih izbeglica, na dobrovoljnoj bazi, preseli u "zonu mira" na severu Sirije..."Moramo da pronađemo formulu da omogućimo izbeglicama koje su putovale u Tursku da budu preseljene u svoju domovinu", rekao je...

Nastavak na B92...

Erdogan traži preseljenje milion izbeglica na sever Sirije

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019

Erdogan traži preseljenje milion izbeglica na sever Sirije..Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi trebalo da se milion sirijskih izbeglica, na dobrovoljnoj bazi, preseli u "zonu mira" na severu njihove zemlje, u - veoma kratkom vremenskom periodu...- Moramo da pronađemo formulu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.