El Sisi podržao Asadovu vojsku

Izvor: RTS, 24.Nov.2016, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

El Sisi podržao Asadovu vojsku

Egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi je rekao da su snage sirijske vlade najbolje pozicionirane za borbu protiv terorizma i obnavljanje stabilnosti u Siriji
Podrška sirijskog vojsci će verovatno naljutiti Saudijsku Arabiju i zalivske zemlje koje podržavaju sirijske pobunjenike u građanskom ratu u toj zemlji, navodi Asošijeted pres.

El Sisi je u intervjuu za portugalsku televiziju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << RTP rekao da su snage sirijske vlade najbolje pozicionirane za borbu protiv terorizma i obnavljanje stabilnosti u Siriji.
Na pitanje da li bi poslao egipatske mirovne snage u Siriji prema eventualnom mirovnom sporazum, egipatski predsednik je rekao da je "bolje da nacionalna vojska preuzme odgovornost" a da je njegov prioritet da "podrži nacionalnu armiju" Sirije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.