Eksplozija kod tursko-sirijske granice

Izvor: RTS, 11.Maj.2013, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija kod tursko-sirijske granice

Najmanje 40 osoba poginulo, a oko 100 povređeno u seriji eksplozija u gradu Rejhanliju na jugu Turske, blizu granice sa Sirijom. Eksplozije uzrokovali automobili bombe.

U seriji eksplozija u Turskoj, blizu granice sa Sirijom, najmanje 40 osoba poginulo, a oko 100 ranjeno, saopštilo je ministar pravde Turske Sadulah Ergin.

Kako prenosi televizija NTV, četiri ekslozije odjeknule su u malom gradu Rejhanliju na jugu Turske.

Uzrok dve eksplozije su automobili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bombe, prenosi AP. 

Gradonačelnik pograničnog grada Rejhanlija Husein Sanverdi rekao je za lokalnu televiziju da se jedna eksplozija dogodila blizu skupštine grada, a druga blizu zgrade pošte.

U prvom trenutku nije bilo jasno šta je uzrokovalo eksplozije, pa se mislilo da su u pitanju minobacački napadi koji su u više navrata u prošlosti dopirali do turske teritorije iz Sirije koju potresa građanski rat, podseća Rojters.

Za sada, međutim, nije poznato da li su eksplozije automobila bombi u nekoj vezi sa situacijom u Siriji

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.