Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Nov.2014, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat proglasio Islamsku državu terorističkom grupom

Egipatski sud proglasio je Islamsku državu terorističkom organizacijom i zabranio tu ekstremističku grupu u Egiptu. Sud je naveo da će smatrati sve podružnice Islamske države takođe terorističkim organizacijama.

„Osvajači Jerusalima“, džihadistička grupa sa Sinajskog poluostrva, koja često napada egipatske bezbednosne snage, proglasila je početkom meseca vernost Islamskoj državi.

Islamska država proglasila je kalifat na teritoriji koju kontroliše u Siriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i Iraku i traži lojalnost muslimana sveta. Njeni položaji su od kraja septembra na meti vazdušnih udara međunarodnih koalicionih snaga, predvođenih SAD.

I druge zemlje širom tog regiona zabranile su Islamsku državu.

Ta ekstremistička grupa izvela je brojne napade na bezbednosne snage Iraka i Sirije, etničke manjine i druge koji su protiv nje, počinivši masovna ubistva.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egipat: ID je teroristička grupa

Izvor: B92, 30.Nov.2014

Kairo -- Egipatski sud proglasio je danas Islamsku državu terorističkom organizacijom i zabranio tu ekstremističku grupu u Egiptu...Sud je naveo da će smatrati sve podružnice Islamske države takođe terorističkim organizacijama...Osvajači Jerusalima, džihadistička grupa sa Sinajskog poluostrva,...

Nastavak na B92...

Egipatski sud zabranio ISIL

Izvor: SandzakPress.net, 01.Dec.2014, 12:36

Svijet – Egipatski sud odlučio je da je oružana grupa Islamska država Irak i Levant (ISIL) teroristička organizacija i zabranio njen rad u toj državi. Sud ističe da također smatra sve ogranke ove grupe teroristima, prenosi državna novinska agencija MENA. Ansar Beit al-Maqdis, oružana grupa...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.