Džonson: Ruska podrška primirju u Alepu korak napred

Izvor: Vostok.rs, 21.Avg.2016, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Ruska podrška primirju u Alepu korak napred

Ministar inostranih poslova Velike Britanije Boris Džonson nazvao je „korakom napred“ saglasnost Rusije da podrži predlog Ujedinjenih nacija o „humanitarnim pauzama“ u trajanju od 48 sati u sirijskom Alepu.

„Vojna dejstva sada treba da budu prekinuta. To što je Rusija podržala primirje na 48 sati predstavlja korak napred. Treba pod hitno da implementiramo taj plan kako bismo dostavili humanitarnu pomoć, hranu i lekove žiteljima Alepa koji je pod opsadom“, naveo je ministar.

Tek posle prekida vatre možemo doći do političkog rešenja krize u zemlji, dodao je Džonson.

Ranije je predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov izjavio da je spreman da podrži predlog Ujedinjenih nacija o „humanitarnim pauzama“ u trajanju od 48 sati u Alepu svake sedmice.

Prema njegovim rečima, Rusija je spremna već sledeće sedmice da uvede prvu dvodnevnu „humanitarnu pauzu“.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Merkelova pozdravila spremnost Rusije na humanitarnu pauzu u Alepu

Izvor: Vostok.rs, 21.Avg.2016

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je spremnost Rusije da obezbedi 48-časovni prekid vatre u sirijskom Alepu, izjavio je zvanični predstavnik Vlade Nemačke Štefen Zajbert.. . „Želim da kažem da je kancelarka pozdravila spremnost Rusije da poštuje zahteve UN i obezbedi 48-časovni...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.