Džihadisti u ofanzivi u Alepu! Stotine mrtvih

Izvor: Mondo, 06.Avg.2016, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti u ofanzivi u Alepu! Stotine mrtvih

Sirijska opoziciona koalicija saopštila je danas da su pobunjenici razbili opsadu sirijskih snaga u Alepu u istoimenoj provinciji na severu Sirije, javila je agencija Frans pres.

Foto: Civil Defense Directorate in Liberated Province of Aleppo via AP

"Pobunjenici su razbili opsadu", navela je koalicija na Twitteru.

Agencija AP javila je da su pobunjenici ranije danas pokrenuli novu ofanzivu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Alepu gde su u toku sukobi i vadušni udari na južnim obodima tog grada.

Više od 700 boraca sirijskih i pobunjeničkih snaga poginulo je za nedelju dana u borbama za Alepo, a samo danas je stradalo 200 boraca.

Assad/IRGC soldiers having a panic attack following ATGM strike in Aleppo.https://t.co/rqcxP9Sotdpic.twitter.com/ncKXJbKeqw

— Stork (@NorthernStork) August 6, 2016


Neimenovani vojni izvori izjavili su agenciji SANA da je "veliki broj" pobunjenika napao vojnu školu u Alepu i dodao da vladine snage pružaju otpor.

Pobunjenici koji se bore protiv vladinih snaga su se povezali sa borcima iz opkoljenog istočnog Alepa, javila je danas "Sirijska opservatorija za ljudska prava".

"Opservatorija" prenosi da je tako razbijena opsada koja je trajala mjesec dana, ali još nije uspostavljen siguran koridor između dve teritorije pod kontrolom pobunjenika.

Snage Bašara al Asada koriste vazdušne napade u borbi protiv pobunjeničkih grupa koje ne poseduju avijaciju.

Pobunjenici su 31. jula uz pomoć džihadista iz grupe Fateh al Šam pokrenuli kontra-ofanzivu na jugu Alepa da bi razbili opsadu sirijskih snaga u tom gradu koja traje od 17. jula.

VIDEO: Jabhat Fateh al-Sham (al-Nusra) release drone footage of the battle for the #Aleppo artillery college. pic.twitter.com/2g1NgGS909

— Conflict News (@Conflicts) August 6, 2016

Grad Alepo u istoimenoj provinciji i drugi grad po veličini u Sriji, podeljen je od 2012. godine na četvrti pod kontrolom pobunjenika i sirijskih snaga.

Više od 280.000 ljudi poginulo je u petogodišnjem građanskom ratu u Siriji.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.