Džihadisti se vraćaju u Crnu Goru

Izvor: Vesti-online.com, 17.Mar.2016, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti se vraćaju u Crnu Goru

U Crnoj Gori registrovano je devet džihadista koji su se vratili iz Iraka, Sirije ili Libije, gde su ratovali za Islamsku državu, prenose crnogorski mediji.

DŽihadisti su pod stalnim nadzorom crnogorskih bezbednosnih službi. Od devet "povratnika" džihadista, bar četvoro je u fazi policijsko-tužilačke istrage čiji je cilj pokretanje krivičnih postupaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u skladu sa odgovarajućim zakonskim normama.

Prema pisanju medija, oni nisu bezbednosna pretnja i ni u jednom trenutku ne mogu predstavljati opasnost ni po bliže, ni po šire okruženje.

Reč je o Emilu Ličini, Habibu Kastratiju, Harisu Lukaču, Elvinu Baliću, Ismetu Salihuu, Isaku Ličini, Bejti Muzuroviću, Ifetu Muriću i Hasibu Kastratiju.

Svi su u poslednjih pet godina pripadali različitim grupacijama radikalnih islamista i otvoreno se suprotstavljali Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, njenim službenicima, a posebno poglavaru Rifatu Fejziću.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.